Over Floor Max

Over Floor Max

Sinds mijn studie Architectonische Vormgeving/3-D-Design aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (1993) ben ik werkzaam als zelfstandig  ontwerper. Ik heb me gespecialiseerd in het ontwerpen van sieraden en juwelen.

 

 

 

Vanuit mijn atelier ontwerp en vervaardig ik kleine series eigenzinnige sieraden. Zowel unica als sieraden in oplage.

Mijn sieraden ontstaan op speelse wijze, vanuit een grote nieuwsgierigheid en dankzij vele experimenten. Tegelijkertijd zijn zij een vertaling van gedachten, ervaringen en indrukken die ik dagelijks op doe; een poëtisch spel van verwondering en verbazing.

Mijn werk kenmerkt zich door een voorliefde voor (zilver) draad en flexibele materialen. Ik onderzoek telkens opnieuw de verhouding tussen kracht en kwetsbaarheid. Met ogenschijnlijk tere en zwakke materialen creëer ik sterke, zowel letterlijk als figuurlijk, sieraden en accessoires. Ik hanteer, naast de gebruikelijke edelsmeedtechnieken, bij het verwerken van metaal ook textiele technieken. Zoals haken, knopen, wikkelen, weven en borduren. Deze verbindingen vind ik beeldend interessant en zij zorgen voor een logische opbouw en een doorzichtige constructie. Het levert heldere sieraden op.

Mijn sieraden zijn arbeidsintensief en worden ambachtelijk gemaakt. Dit verhoogt de intrinsieke waarde ervan en het is tegelijk mijn manier om een verbinding te maken met de kijker, de koper en de drager van mijn werk.

Naast het ontwerpen en vervaardigen van collecties sieraden en accessoires maak ik grafiek, foto's en richt ik af en toe tentoonstellingen in.

Mijn werk wordt vertegenwoordigd door Galerie Ra, Amsterdam www.galerie-ra.nl

Ik maak onderdeel uit van het HSC, www.haarlemssieraadcollectief.nl

Ik ben lid van de Kunstenaarsvereniging Hoorn e.o. www.boterhal.com

En mijn werk is te zien bij Klimt02 https://klimto2.net