"Samen" op de schutting

dinsdag, 13 augustus 2013

'Samen' op de schutting ! Tijdens dit project tekenden alle kinderen, van groep 1 tot en met groep 8, van de Familieschool in Heerhugowaard over het begrip Samen. Wat is dat samen? Wat betekent dat eigenlijk, samen? Wat doe je dan samen?

Foto's: F.Max

Samen op de schutting !

Het is de eerste week na de vakantie en gelukkig nog steeds mooi weer. Het is zover, de schutting van de Familieschool in Heerhugowaard wordt omgetoverd tot een gezamenlijk kunstwerk. In de zomervakantie brengt een groep enthousiaste ouders de onderlaag aan en maakt Floor Max het definitieve ontwerp. De maquette hiervan staat voor iedereen zichtbaar in school.

Samen met leerkracht Annelies Smeulders en leerlingen van groep 7 werkt kunstenaar Floor Max aan het project dat al in januari begon. De hele school van groep 1 tot en met groep 8 tekenden over het begrip samen, wat is dat samen? Wat betekent dat eigenlijk, samen? Wat doe je dan samen?

Deze vragen waren de aanleiding voor de kinderen om te gaan tekenen. Het leverde ongeveer 400 prachtige tekeningen op. De keus was niet eenvoudig en in nauw overleg maakten de kunstenaar en een aantal leerkrachten een definitieve keus. Uitgangspunt was dat elke groep vertegenwoordigt is op de schutting.

Er wordt tweeënhalve week keihard gewerkt en als het af is zijn er 21 vlakken beschilderd met werk van kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Samen getekend, samen geschilderd, kinderen, ouders, leerkracht en kunstenaar.

Familieschool

Jan Glijnisweg 61

1702 PA Heerhugowaard

samen 1 samen 2