Gedeeltelijke Lockdown

donderdag 15 oktober 2020
Gedeeltelijke Lockdown

pas op de plaats

Enkytown, 13 oktober 2020


Mijn eerste gedachte tijdens de persconferentie van gisteravond was; tijd voor porselein weer. (De gedachtes daarna waren empatischer van aard en gingen uit naar restauranthouders die hun levenswerk zien vervliegen, overbelast zorgpersoneel en opgehokte studenten.) Tijdens de intelligente lockdown van dit voorjaar heb ik me, door de omstandigheden gedwongen, een keramiekoven aangeschaft. Experimenteren met klei is een heerlijke bezigheid tijdens het gedwongen thuiszitten. Ik heb er wel even goed over nagedacht, twee dagen lang en toen ik, én jarig was én geld terug kreeg van de belastingdienst, dacht ik DOEN!
Ik heb tijdens mijn leven veel aankopen gedaan waarvan ik, op het moment van aankoop, dacht zonder niet goed verder te kunnen leven. Een contrabas, een zeilboot, een complete letterzetterij plus drukpers en heel veel schoenen. Met alle aankopen ben ik heel erg blij geweest maar ze verloren ook allemaal op een gegeven moment weer hun aantrekkingskracht. Er weer van af komen was niet altijd gemakkelijk. De contrabas heb ik, na 15 jaar meezeulen van adres naar adres, geruild voor een elektrische tandenborstel. Waar ik op dat moment dan weer heel blij mee was.
Toen we afgelopen zomer, weliswaar op 1,5 mtr. weer op vakantie, naar de kroeg en uit eten konden, verloor de keramiekoven iets van haar charme. Ze gluurde me aan terwijl ik haar hardnekkig negeerde. Ik was even te druk met 'nieuw normaal' doen. Maar nu met de gedeeltelijke lockdown nieuwe kansen voor het verder ontwikkelen van mijn porselein 'skills'.

porselein proef 2 French Garden, Proef met rood glazuur en twee bloemen op elkaar, juni 2020